Gräddig brysselkål med bacon, pinjenötter och citron

Det här behövs för 4-6 personer:
220 g brysselkål
1 dl vispgrädde
1 päron el äpple, skivat
1 ekologisk citron, rivet skal
2 msk lagrad ost, tex cheddar, riven
3 msk rostade pinjenötter
1 pkt bacon, strimlat och knaperstekt
salt och svartpeppar

Gör så här:
Ansa färsk brysselkål. Skär ett kryss i botten och koka dem al dente. Ca 4-5 minuter. Spola snabbt i kallt vatten.

Fräs kålen lätt i smör utan att den tar färg. Slå på grädde och låt koka ett par minuter. Salta och peppra. Tillsätt päron, citron och ost. Vänd runt och lägg upp i en skål. Toppa med rostade pinjenötter och bacon. Avsluta med lite nymald svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista