Snabbaste och godaste chokladfudgen

Det här behöver du:
1 burk söt condenserad mjölk, 395 g
125 g smör, rumstempererat
400 g mörk choklad, tex Marabou
1 apelsin, rivet skal av
lite milt havssalt

Gör så här:
Plasta en form ca 30x20 cm.

Låt mjölken sjuda på svag värme under omrörning. Bryt chokladen i bitar och rör ner i mjölken. Sist rör man ner smör och apelsinskal. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 timmar.  Strö på lite salt. Skär fudgen i bitar och vik in i smörpapper.

Tips:
Det här är kul att ge bort i form av en chokladkaka som man själv får skära upp. Fudgen kan smaksättas på olika vis, tex med pepparkakskryddor, lite konjak eller salta pistagenötter och kola...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista