31 december 2009

Fira nyår med Meny

På nyårsafton är Meny tillbaka i radioköket i Kalmar där programmet föddes för sexton år sen. Och trion Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander bjuder in till en riktig nyårsfest. På festbordet finns bl a hummer, ostron, musslor och champagne.

Hasse Johannesson, världsmästare i ostronöppning, delar med sig av sina stora  kunskaper och vi får också en rapport från Bordeaux och Frankrikes ”ostronmage” vid Atlantkusten.

Carl Jan Grankvist tipsar om drycker till nyårsfestens skaldjur. Programledarna och underhållarna Henrik Schyffert och Erik Haag berättar om sitt nyårsfirande och Menys husläkare Anna Hertin beskriver hur man undviker huvudvärk på nyårsdagen.

Jag tycker champagne  är det mest överskattade som finns. Det bara sticker i näsan.

Henrik Schyffert

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista