Ostron, hummer och champagne - Meny med Sven Ekberg är tillbaka i P1

 Efter ett halvårs uppehåll är nu Sven Ekberg tillbaka i P1:s långkörare Meny. Start på nyårsafton.
- Det känns mycket inspirerande att återvända till radioköket, säger Sven Ekberg som har 800 Meny-program bakom sig sedan starten 1994.


Nypremiär från radioköket i Kalmar på nyårsafton, alltså. Trogna lyssnare kommer att känna igen sig när matglada trion Karin Fransson, Måns Rossander och Sven Ekberg ställer sig vid grytorna igen.

- Matprogrammen i Sveriges Radio har en lång tradition och det är roligt att få föra den vidare till nya generationer matglada lyssnare, säger programledaren Sven Ekberg.

På Nyårsafton står ostron, hummer och champagne på menyn. Gäst är Hasse Johannesson, fiskhandlare och världsmästare i konsten att öppna ostron. Carl Jan Granqvist tipsar om drycker till nyårsfestens skaldjur. Meny har även besökt "ostronmagen" på Atlantkusten och vinslottet Chateau Garreau i Bordeaux för att höra hur fransmännen firar in det nya året. Dessutom berättar Henrik Schyffert och Erik Haag om sitt och grannarnas  nyårsfirande i de "fina" Brommakvarteren.


- Vi vill önska alla lyssnare ett riktigt gott matår, säger Sven Ekberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista