Foto: Anders Tegnér

Viltpannbiff

14 januari 2010

4 personer

600 g vildsvinsfärs eller annan viltfärs
1 litet ägg
1 dl grädde
1 dl ströbröd
1 dl finhackad gul lök
kryddor, t ex svartpeppar, kryddpeppar
torkad mald ingefära, rosmarin samt salt
smör till stekning

Stek löken i en msk smör, låt den steka sakta i några minuter och sedan svalna. Blanda grädden med ströbrödet, vispa i ägget och låt det sedan svälla en stund. Blanda i färs samt lök och smaksätt med Dina favoritkryddor. Blanda samman den hastigt utan att slå ut fettet. Forma 8 fina biffar och stek dem i smör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".