Katarina Balk i Menys bakskola. Foto: Simon Björling/SR
25 februari 2010

Lax och bakskola i Meny

Fiskkocken Hasse Johannesson, bjuder den här veckan Menys lyssnare på Laxfilé på saltbädd.

Vi besöker också Hemlösas Hus i Helsingborg där kokerskan Vivi Sandström varje dag serverar hemlagad husmanskost.

Det är också premiär för Menys bakskola med lärare och elever på livsmedelsprogrammet på Jenny Nyströms gymnasieskola i Kalmar.

För ett par veckor sedan delades priset Årets Skarpsill ut på Göteborgsoperan. Det gick till Helen Lindkvist, doktorand på Chalmers i Göteborg, som skrivit en doktorsavhandling om sillens hälsoeffekter.
Helen medverkar också i veckans Meny.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".