Ölbröd

25 februari 2010

 4 st

7-10 dl Öl (resterande vatten upp till 10 dl)
2  paket jäst
2 tsk salt
3 dl mörk sirap
2 st ägg
2 kg rågsikt

• Starta ugnen på 175 grader
• Värm degvätskan till ca 37 grader, fingervarmt.
• Smula jästen i matberedare och tillsätt hälften av vätskan.
• När jästen har löst sig så tillsätter man resten av ingredienserna, rågsikten sist. Tillsätt rågsikten lite i taget.
• Låt degen gå tills den släpper från kanterna i matberedaren.
• Dela i 4 delar, slå upp till limpor och lägg i en mjölad långpanna.
• Låt jäsa i 1 timma, grädda sedan ca 40 min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".