Monica, Vera och Ing-Britt kollar hur en sugen reporter gör sin traditionella Vasaloppsmacka. Foto: Jenny Limby
4 mars

Blåbärssoppa och Vasalopp!

60 000 liter blåbärssoppa går det åt under Vasaloppsveckan. Meny besöker Veras Café i Mora där det serveras smörgåsar och klassisk blåbärssoppa.

Och blåbär är hälsosamt och stärkande - inte bara för Vasaloppsåkare - det berättar forskaren Åsa Håkansson som senare i vår lägger fram en vetenskaplig avhandling om just blåbär.

Menys gästkock, Hasse Johannesson, serverar sejfilé med kall sås och i bakskolan lär vi oss baka surdegsbröd.


Favorit i repris:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista