Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bullens köttbullar

Publicerat torsdag 15 januari 2004 kl 11.36

I Meny vecka 3 2004

Man blandar i en skål: 
1 dl grädde
1 helt ägg
3 medelstora, söndermosade kokta potatisar
3 eller 4 stötta skorpor
1 dessertsked salt
1 struken tesked vitpeppar
1 rågad tesked strösocker 
1 dl vatten

Över allt detta river man en medelstor lök och ser noga till att inga bitar lök följer med i smeten! Man blandar och lägger så i ett halvt kilo, tre gånger malet, senfritt oxkött. Smeten arbetas mycket väl tills den blir smidig, får vila en timme och sedan formar man bullar av den och steker dessa i smör. Istället för oxkött kan man använda en blandning av 250 gram oxkött, 125 gram kalvkött och 125 gram fläsk!

Obs! Vill man ha sås till köttbullarna så bör man göra denna med hjälp av brun hjälpsås. Det är alltid farligt att ge recept på köttbullar, för var och en tycker att hans eller hennes sätt att laga dem är det rätta – men det här sättet är i alla fall det rätta – det tycker vi!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".