Foto: Katarina Balk

Ciabatta

8 april 2010

20st

1 liter  vatten
0,5 kg  durumvete
1 kg vetemjöl
50 gram jäst
75 gram smör eller margarin
2 tsk  salt

Blanda alltsammans i låg hastighet ca 5 minuter och sedan snabbare i ytterligare 10 minuter.
Låt degen vila övertäckt i ca en timme.
Häll ut degen på bordet och forma den fyrkantig, dela den i 20 rektangulära bitar.
Sätt dem på plåt och jäs ytterligare i ca 30 minuter.
Sätt in dem i 250° varm ugn, sänk ner till 230° baktid ca 8-10 minuter eller till bröden fått en vacker ljus färg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".