Toscapäron med pistagenötter

18 mars 2010

6 port

1 burk konserverade päronhalvor, 1 halva per person
smör till formen

Toscasmet:
50 gr smör
50 g hackade pistagenötter
½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
vispgrädde eller vaniljglass till servering

Sätt ugnen på 225º.

Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en liten kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme och låt smöret smälta under omrörning. Smeten får inte koka, då sockrar den sig, den ska bara smälta ihop.

Häll av päronen och lägg dem tätt i en ugnsfast smord form med den kupade sidan uppåt. Fördela toscasmeten över päronen. Sätt päronen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Servera päronen ljumma med kall vispad grädde eller vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".