Lammrack med potatis och citroncreme

25 mars 2010

6-8 portioner

500-600 g lammrack (revben)
salt och nymald vitpeppar
500 g potatis
1 dl vispgrädde
3 msk smör
rivet skal från en tvättad citron
(citronolja)
smörgåskrasse

Sätt på ugnen på 175 grader.

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Bryn under tiden revbenen gyllenbrun i en stekpanna, salta och peppra.

Lägg dem på en ugnsplåt och stek färdigt i ugnen tills köttet fått en innertemperatur

på 60-65 grader, vid 60 är det lätt rosa, vid 65 genomstekt.

Häll av vattnet på potatisen och låt ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress i en bunke. Värm grädde och smör, tillsätt det till den pressade potatisen.

Linda in revbenen i aluminiumfolie och låt vila i 5 minuter.

Riv ner det yttersta skalet från citronen i potatiscremen, smaka av med salt och nymald vitpeppar.

Skiva upp revbenen längst med benet. Spritsa eller skeda ner potatis och citroncremen i glas.

Droppa över lite citronolja och stick ner de skivade revbenen, ett i varje glas.

Garnera med lite smörgåskrasse.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".