Blomkålspuré till lammrack

25 mars 2010

4 portioner

1 blomkålshuvud (cirka 600 g)
2 potatisar
1 schalottenlök
1 dl torrt vitvin
2 dl vispgrädde
1 citron
salt
vitpeppar ur kvarn

Så här gör du:
Rensa bort blad från blomkålen och dela huvudet i små bitar. Hacka löken, skala potatisen och skär den i småkuber. Koka blomkål, lök, potatis, vin och grädde i 10-15 minuter tills allt har blivit mjukt. Mixa till en slät puré, smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft.

Servera till lamm eller annat kött, passar bra ihop med linser, ärter och rödvinssås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".