25 mars 2010

Påsk i Meny

Påsken gör sitt intåg i Meny och köket lyser i vårens och påskens färger. Ulf Wisell, kökschef på Rånäs slott i Roslagen, dukar fram en trerätters påskmeny bestående av gubbröra, hjortstek och chokladmousse.




Gästkocken Mats Ahlberg, restauranglärare i Borås, bjuder på lammracks med blomkålspuré.


Äggkrämtoast, äggpåsktårta och tryffelägg står också på veckans meny i Meny.






På lördag genomförs Earth Hour, världens största klimatmanifestation, då vi uppmanas att under en timme på kvällen släcka alla lampor. 
Årets kock 2010, Gustav Trägårdh, har komponerat en klimatsmart festmeny för Earth Hour  på närodlade och ekologiska råvaror. Gustav berättar hur vi kan vara klimatsmarta i köket.

Till förrätt

Till huvudrätt

Till efterrätt

Våffeldagen 25 mars

Påskbonus

Karsten Thurfjell ger tips på drycker, öl och vin till påskmaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".