Gubbrör på kavring toppad med stenbitsrom

25 mars 2010

  • 8 st anjovisfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 kall kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 1 dl finhackad dill
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 1 dl creme fraiche
  • Kavring
  • Garnera med rödlök, gräslök & dillkvistar

Finhacka anjovisen, löken, potatis och örter.  Skala och hacka äggen. Fräs löken i smör, utan att den får färg.

Blanda ihop alla ingredienser och vänd ner creme fraichen.  

Lägg upp gubbröran på en skiva kavring. Forma ett ägg av stenbitsrom och lägg på gubbröran.

Strö över finhackad rödlök och gräslök, lägg på små dillkvistar som garnering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".