Hjortrostbiff med vittvin och saffransbrässerad vitkål

smaksatt med smulad getädelost från ljusterö. Karamelliserad småpotatis.

25 mars 2010

  • Bind upp rostbiffen så att det blir till en cylinder, salta och peppra. Bryn i en smörad panna. Lägg över på en plåt och sätt den i ugnen. Ugnen ska vara 60 grader, låt stå i 1 ½ timme,  tills kärntemperaturen på köttet är 58 grader.
  • Strimma spetskål, fräs i en kastrull utan att den får färg, tillsätt vitt vin och saffran, låt det sjuda i ca 5 minuter. Smula ner getädelosten precis innan servering.
  • Koka potatisen. Lägg i smör i stekpannan (ca 1 msk) ströa över ca ½ dl strösocker, låt smälta tills det ser ut som ljus sirap. Lägg i potatisarna och vänd runt. Salta och peppra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".