Brytbröd

25 mars 2010

25 g jäst
1 dl surdeg
4 dl vatten
½ dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk rostad vitlök
1 liter vetemjöl (ca 600 g) 
50 g riven extralagrad Prästost

Blanda allt, gärna för hand, i minst 10 min. Låt jäsa 1 timme. Knåda igen och rulla bullar som läggs kant i kant på en oljad plåt. Låt jäsa igen ca 1 timme.

Rippla gärna på några droppar olja och lite riven ost. Baka i ugn, först 220°, 5 minuter. Sänk sedan till 180° och baka 25 minuter till. Om du har ångugn - ånga brödet först i 5 min, höj till 220° i 5 minuter och sen 180° i 20 minuter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".