Äggkrämtoast och tomatsalsa

Frisk, aromrik tomatsalsa kombinerat med mjuk och len äggkräm

25 mars 2010

1 portion

1 hårdkokt ägg
½ msk majonnäs
1 skiva bröd med matfett
1 tärnad tomat
½ finhackad gul lök
2 msk chilisås
1 tsk olja
salt
basilika

Tillagning:
Mosa ägget med en gaffel tillsammans med majonnäsen

Bred äggkrämen på brödet

Blanda tärnad tomat, hackad lök, olja, och chilisås

Smaka av med salt

Tillaga salsan 1-2 minuter på full effekt i mikrovågsugnen, eller ge den ett uppkok i en kastrull. Garnera med basilika

Servera med ett glas mellanmjölk!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".