Ägglikörmousse

25 mars 2010

5 äggulor
60 g strösocker
6-8 cl ägglikör
rivet skal från ½ apelsin
1 vaniljstång, delad och urskrapad
3 blad gelatin
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Vispa äggulorna med sockret tjockt och skum-migt. Rör ner ägglikören, apelsinskalet och vaniljskrapet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme, rör ut dem med lite av ägglikörsmeten. Rör slutligen ner detta i resterande ägglikörsmeten. Vispa grädden tjock och vänd varsamt ner i smeten. Häll upp moussen i glas eller koppar, ställ kallt i minst 3 timmar. Damma över lite kakao vid serveringen. Passar till en rabarberkompott till eller jordgubbar förstås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".