Dillrullad tartar med kallrökt lax och räkor

1 april 2010

6-8  port.

200 g kallrökt lax
200 g skalade räkor i lag (väl avrunna)
hackad dill
ev. stenbitsrom att toppa med

Sås:
1 dl kesella
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 tsk Västervikssenap
2 msk hackad dill
2 msk fint riven pepparrot
salt och nymalen vitpeppar


Hacka laxen och räkorna.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör ner det hackade.

Rulla in röran i plast, så som man gör med kryddsmör, gärna flera varv och ganska hårt, gör en smällkaramell.

Sätt in i frysen några timmar eller över natten.

När det är dags att servera, tar man ut rullen ur frysen, tar bort plasten och rullar in tartaren i hackad dill.

Låt rullen halvtina och skär den sedan i lämpliga puckar.

Servera tartaren toppad med någon slags rom och med en frisk sallad med äpple och ev. gröna blad samt färsk riven pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".