Kålrotsallad med päron och valnötter

Karin Franssons recept vecka 5, 2004

400 g kålrötter
1 gul paprika
2 päron
3 salladslökar
3 msk grovt hackade valnötter eller pecannötter


Dressing:
1 burk mager kesella
2 msk lättmajonnäs
3 msk mjölk
4 msk citronsaft
2 tsk fransk senap
salt och vitpeppar
1 tsk lönnsirap


Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig dressing. Skala kålrötterna och skär dem först i ganska tunna skivor och sedan i strimlor eller använd en mandolin. Koka upp saltat vatten och förväll strimlorna i ca 1-2 minuter, de ska vara krispiga. Häll av vattnet, spola av strimlorna med kallt vatten och låt de rinna av väl. Skala päronen och strimla även dem och den gula paprikan samt salladslöken och blanda ihop med kålrotsstrimlorna och den förberedda dressingen. Toppa med de hackade valnötterna och gärna lite ruccolasallad. Den här salladen passar bra till ett kycklingspett, till kassler, ugnsbakad lax eller fyll en tunnbrödsrulle med salladen och knaperstekt bacon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".