29 april 2010

Meny hälsar våren...

Gästkocken David Reinholdsson bjuder på heta   
Karsten  Thurfjell har provsmakat vårens nyheter i vinkällaren.

Det blir också premiär för Menys serie om kungliga bröllop - förr och nu. Den här veckan handlar det om festen och maten när Kungen och Silvia Sommerlath gifte sig i Storkyrkan i Stockholm den 19  juni 1976.
Skogsduva med tryffel och champagne  stod på menyn.

Vi besöker också Lund inför den årliga karnevalen och våryran där maten spelar en viktig roll.
Inför 1 maj har Menys krönikör Jens Linder lite funderingar kring "proletärmat" - finns det en speciell arbetarmat 2010?

Lyssna på Menys Valborg- och 1 majspecial.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista