Pepparrotskött

Karin Franssons recept vecka 7, 2004

4 port

½ kg kokt nötkött

Pepparrotssås:

4 dl buljong av köttkoket
2 msk vetemjöl + 3 msk vatten
½ dl mellangrädde eller vispgrädde
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
½-1 dl finriven pepparrot

Den buljong som bildas då man kokar kött tillsammans med grönsaker blir mycket god. Använd den till en sås, i detta fall smaksatt med pepparrot. Pepparrotskött kan även lagas på lamm-, kalv- eller älgkött. Häll 4 dl silad buljong i en mindre kastrull. Rör ut vetemjölet i vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp såsen och låt den sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaka eventuellt av med salt och peppar. Krydda allra sist med riven pepparrot. Skär köttet i skivor och servera det med nykokta grönsaker, pepparrotssåsen och kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".