Varm drink

I Meny vecka 8 2004

Värmes förslagsvis med steamern på espressomaskinen.

Varm äppeltoddy:

2½ dl Tropicana apple juice
3 cl kanel syrup
3 cl vispgrädde, lättvispad
2 cl karamellsås, hemgjord

Karamellsås:

3 dl vatten
500 g socker
5 dl grädde
1 dl vatten

Värm äppeljuicen med ångröret från en espressomaskin. Häll kanelsyrupen i botten på ett högt, tjockt glas. Fyll på med den varma juicen. Toppa med grädde och karamellsås.

Karamellsås:

3 dl vatten
500 g socker
5 dl grädde
1 dl vatten

Koka 2 dl av vattnet med sockret till gyllenbrun färg, 160º-165º. Tillsätt grädde och resterande vatten. Koka långsamt till inga klumpar återstår, ca 5 minuter. Sila och kyl. Förvara såsen i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".