Kall kaffedrink

I Meny vecka 8 2004

Görs på espresso, varm eller kall.

Bersåcoctail:

2 cl espresso
2 cl chokladkräm, hemgjord
2 cl körsbärspuré, hemgjord
2 cl grädde
2 cl mjölk

Häll alla ingredienserna i en shaker, fylld till hälften med is. Skaka och sila upp i ett cocktailglas.

Chokladkräm:

3 dl kakaopulver, Valrhon
3 dl mjölk
2,4 dl socker

Vispa ihop kakaopulver och socker. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll ned den varma mjölken i kakaoblandningen successivt. Vispa till en slät kräm och ställ i kyl.

Körsbärspuré:

Mixa 1 burk inlagda körsbär med lagen till en slät puré, söta med strösocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".