KÄRRINGLÅDA

20 maj 2010

Ugn: 200 grader
Tid: ca 40 min

 4 pers

ca 500 g färsk fiskfilé av valfri sort
6 stora potatisar av mjölig sort
3 dl vispgrädde
2 msk smörgåskaviar
150 g riven Västerbottenost
2 hårdkokta ägg
nyskördad gräslök
salt och nymalen peppar

Skala potatisen och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Förkok i ca 10 min.

Lägg ett lager potatis i botten av en smord eldfast form. Placera fiskfiléerna ovanpå och salta och peppra  dem försiktigt. Lägg ett lager potatis ovanpå. Blanda grädden med kaviaren och häll över fisk och potatis. Strö rikligt med ost ovanpå. Tillaga i ugn ca 30 min.

Koka äggen och hacka dem i små tärningar. Strö äggen i två ränder över den färdiga fiskrätten och strö en rand gräslök mellan äggränderna.

Avnjut till valfri grönsaksblandning och din favoritöl.