Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Anita Björks blinier

Publicerat onsdag 18 februari 2004 kl 13.24
I Meny februari 2004

50 g bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 dl ljum mjölk
10 g jäst
1 ägg
2-3 msk gräddfil

Tillbehör:

12 msk stenbitsrom, löjrom,
rysk kaviar eller hackad
rimmad eller rökt lax
gräddfil

Rör ut jästen i lite av mjölken, tillsätt gulan från ägget, mjölet och resten av mjölken. Salta och rör ned gräddfilen. Täck över smeten och låt den jäsa 1 timme. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda in i smeten. Grädda små pannkakor eller plättar vackert guldbruna på båda sidor. Servera en eller flera blinier per person. Lägg upp dem direkt på varma tallrikar och lägg en klick gräddfil samt kaviar, rom eller lax på varje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".