Toves kokbok: Råriven pannkaka

I Meny vecka 9 2004,
Tove Aronsson, Åkrahällskolan Nybro

Råriven pannkaka

3½-4 portioner
en plåt, 12 bitar ca 45 min
½ liter riven potatis
1 dl mjölk
1 dl mjöl
1 ägg
läsk 400 g (om fläsket inte är rimmat måste det saltas)
2 tsk salt + salt till fläsket
olja eller smör till att smörja plåten med

Sätt ugnen på 225º. Skär fläsket och salta det på båda sidorna. Riv potatisar fint. Blanda mjöl, salt, ägg och mjölk med de rivna potatisarna. Smörj en långpanna väl, pannkakan tar annars lätt fast (går bra att smörja med olja). Häll sedan i potatissmeten och bred ut den i ett jämnt lager. Lägg på det saltade eller rimmade fläsket. Låt pannkakan stå i ca 30 minuter (tills den får gyllenbrun färg). Serveras med lingonsylt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".