Cordon bleu på fänkål

Karin Franssons recept vecka 10, 2004

1 stor fänkål eller 2 mindre
4 skivor emmentalerost
4 skivor rökt skinka
2 ägg + vetemjöl + ströbröd (till paneringen)
ev. lite Pernod

Putsa fänkålen men skär inte av hela rotstocken, då faller skivorna isär.

Skär fänkålen i ca 1½–2 cm tjocka skivor. Koka skivorna ca 2-3 minuter i saltet vatten med ev. lite Pernod i eller bara lite citronsaft. Tag upp skivorna och låt dem rinna av ordentligt. Lägg 1 skiva skinka och 1 skiva emmentaler mellan 2 fänkålsskivor. Vänd skivorna försiktigt först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek dem sedan knapriga i smör runt om. Servera med en god tomatsås och ris. Byt gärna ut emmentalerosten mot annan ost, t.ex. manchegoost eller ädelost, det passar extra bra här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".