Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gunnar Malm

Publicerat torsdag 18 mars 2004 kl 12.57
Gunnar Malm

Menys gästkock mars 2004

Limemarinerad grillad lax med ljummen potatissallad samt soltorkad tomatcrème
4 port
600 g laxfilé i bit, 150 g/pp
1 lime
½ dl olivolja
6-8 kalla kokta potatisar
1 msk kapris
1 pkt ruccola
1 kruka gräslök
½ rödlök
½ dl purjolök
lite salt och vitpeppar
lite olivilja
100 g soltorkad tomat
1 litet pkt, ca 2 dl crème fraiche

Marinera laxen i olivoljan med saft och rivet från limen i någon timme. Torka sedan av fisken innan den grillas, ett par minuter på varje sida i grillpanna eller på öppen grill. Salta och peppra. Hacka purjon, skär rödlök i båtar (eller skivor). Svetta löken i olivolja. Skiva i den kalla potatisen och vänd runt. Tillsätt ruccola, kapris, gräslök i sticks, smaka av med salt och peppar. Mixa soltorkade tomater med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".