Gunnar Malm

Gunnar Malm

Menys gästkock mars 2004

Brässerad piggvar
4 port
ca 600 g piggvar, ca 150 g/pp
ca 1 dl torrt, vitt vin
ca 2 dl grädde
ca 1 dl skivade, färska champinjoner
en nypa salt
en nypa peppar
2 msk vetemjöl
2 msk smör

Vänd de skinnfria piggvarfiléerna i vetemjöl, salta och peppra på båda sidor. Stek i stekpanna eller ? på medelstark värme ca 30 sekunder. Vänd filéerna och slå i champinjonerna. När svampen stekt så att vattnet börjar lämna dem, slå på vitt vin och låt reducera till 50%. Slå på grädde. Låt småputtra utan lock tills såsen fått lagom konsistens. Smaksätt ev. med mer salt och peppar. Kanske vill man ha smak av örtkrydda. Servera med kokt potatis eller mos.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".