Gränslöst gott från Bosnien

I Meny vecka 12 2004

Äppelkaka
Mördeg:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche
1 äggula

Knåda ihop och låt vila i kylen en halvtimme.

Fyllningen:
1 kg äpplen
1 msk kanel
3 msk strösocker
1 msk ströbröd
(hackade nötter)

Skala och riv äpplena. Krama ur äppelrivet och blanda med kanel, socker och ströbröd. Dela degen i två bollar och kavla ut dem i fingertjocka plattor. Smöra plåten och lägg på den ena degplattan. Bred fyllningen över, lägg på den andra degplattan och grädda i ugn, 170º i  25-30 minuter. Låt svalna. Sikta med florsocker över, skär upp i fyrkanter.

Mira Zubtsévitj från Bosnien

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".