Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Inkokt lax

I Meny vecka 12 2004

Lax:
½ citron
dillstjälkar (utan vippor)
1 l vatten
2 tsk salt

Skiva den halva citronen och grovhacka dillstjälkarna. Häll vatten, salt, citron och dill i en stor kastrull. Sjud allt 5 minuter så att lagen får en god smak. Lägg laxen i den sjudande lagen och låt sjuda i 2 minuter. Låt fisken kallna i lagen så att den drar till sig smaken. Kokar man in en hel sida lax går det utmärkt att använda långpannan i ugnen i 150º med skinnsidan uppåt i 30-40 minuter. Låt laxen kallna i lagen innan den serveras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".