Basilikabakad lax

I Meny vecka 12 2004

4 port
600 g laxfilé, skinn- och benfri (à 150 g)
1 msk smör
2 tomater
2 dl crème fraiche fraiche
1 kruka basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Smörj en ugnssäker form med smör och lägg i fisken, hel eller i portionsbitar. Skålla och skala tomaterna och tärna dem. Blanda dem med hårdvispad crème fraiche och klipp ner basilika (spara de finaste bladen). Blanda väl och smaksätt med salt och svartpeppar. Häll blandningen över laxen och sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter, beroende på om laxen är hel eller i bitar. Garnera med basilikablad och servera med pressad potatis, sockerbönor, grön sparris och rädisor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".