Kalkonvariationer: Nässelspenat med korinter och pinjenötter

Karin Franssons recept vecka 12, 2004

200 g plockade nässlor
300 g färsk spenat
ev. 2 dl plockade maskrosblad
3 salladslökar eller 1 bit purjolök
30 g korinter
60-80 g pinjenötter
1½ dl matlagningsgrädde
salt och peppar
lite riven muskotnöt
ev. lite smör 

Lägg korinterna i lite ljummet vatten i ca 30 minuter. Strimla salladslöken och finhacka vitlöken. Svetta dem tillsammans i lite smör. Tillsätt de väl sköljda nässlorna, spenat och ev. maskrosblad. Låt det hela svettas tillsammans i ca 2 minuter, tillsätt sedan grädden och de avrunna korinterna. Rör om och smaksätt med salt, peppar, muskotnöt och ev. lite finstött fänkåls- eller anisfrö. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strö över anrättningen. Servera med kalkon- och ostsufflé eller ugnsbakad lax. Men de passar även att bara servera tillsammans med en nykokt pasta och riven ost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".