Kalkonvariationer: Cornflakespanerade och fyllda kalkonbröstsnitslar

Karin Franssons recept vecka 12, 2004

6 tunna kalkonbröstsnitslar på ca 120-140 g

Fyllning:
100 g rumsvarm brie
200 g färskost
150 g fint rivna mandlar
3 finhackade eller rivna vitlöksklyftor
1 dl finhackade färska örter tex. timjan, oregano, salvia, persilja
1–2 msk citronsaft
salt och peppar

Att panera med: 
3 dl lättkrossade cornflakes
2 dl vetemjöl
2 ägg

Banka ut kalkonsnitslarna mellan plast (uppklippt plastpåse). Blanda alla ingredienserna till fyllningen och smaka av väl. Lägg en klick av fyllningen på varje utbankad kalkonsnitsel och vik ihop, fäst ev. med en tandpetare. Vänd snitslarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i cornflakeskrosset. Stek dem runt om i smör tills de är alldeles knapriga. Sätt ev. in dem i 200° varm ugn i ca 5-8 minuter, så fyllningen kan smälta ihop. Servera dem med en fyllig tomatsås och broccoli eller bara en god blandsallad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".