Moderna Museet, Stockholm - Lerpottasill

I Meny vecka 14 2004

12 kokta färskpotatis
4 matjessillfiléer
1 späd purjolök
20 g smör att puttra purjolöken i
30 g smör, att bryna
4 hårdkokta ägg
dill  

Dela potatisarna och lägg i botten av en ugnsfast form. Skär matjessillen och lägg ovanpå potatisen. Skölj och skiva purjolöken och fräs den lätt i smöret, slå på en dl vatten och låt det koka bort, salta och peppra med vitpeppar mycket lätt. Fördela purjon över sillen och strö över de hackade äggen. Bryn smöret till det doftar nöt. Slå smöret över sillen och toppa med grovt hackad dill.  

Per och Sofia Gustafson, Maria Söderström Moderna Museet, Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".