Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal med giftig rök som sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå in och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Moderna Museet, Stockholm - Friterad strömming

Publicerat onsdag 31 mars 2004 kl 16.24

I Meny vecka 14 2004

500 g strömmingsflundror
1 l filmjölk
½ msk hackad dragon, färsk
½ dl dijonsenap
½ dl skånsk senap
salt
vetemjöl
ägg
ströbröd
olja till fritering  

Klipp bort ryggfenan på strömmingen, om dom är stora så dela strömmingen på längden. Blanda samman filmjölken med kryddorna, smaka av med salt. Vänd ned strömmingen och ställ kallt ett par timmar eller över natten. Låt strömmingen rinna av och pudra över mjöl, doppa i ägg och vänd i ströbröd. Fritera i olja, se till att ha lock i närhet.

Per och Sofia Gustafson, Maria Söderström Moderna Museet, Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".