Moderna Museet, Stockholm - Lamm Lyonnaise

I Meny vecka 14 2004

10 stora potatisar
500 g tillagad lammstek, gärna s.k. rester
2 gula lökar
vinäger, farinsocker, HP sås, worchestercheirsauce
oregano, persilja

Skala och skär potatisen i 5 mm tjocka skivor, skär potatisen i  trekanter. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av väl. Råstek i olja och smör. När potatisen är klar stjälp upp den på ett fat. Skär löken i ”båtar” och skär så det blir trekanter. Stek löken långsamt i olja och smör så att den blir mjuk och söt. Skiva lammsteken och skär i trekanter. Stjälp upp löken på fatet och bryn lammköttet kort i en rymlig pannan. Stjälp ned lök och potatis, krydda med vinäger några nypor socker, HP sås och worchestercheirsauce. Smaka av med salt, strö hackad oregano och rymligt med persilja.

Per och Sofia Gustafson, Maria Söderström Moderna Museet, Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".