Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Moderna Museet, Stockholm - Lamm Lyonnaise

Publicerat onsdag 31 mars 2004 kl 16.25

I Meny vecka 14 2004

10 stora potatisar
500 g tillagad lammstek, gärna s.k. rester
2 gula lökar
vinäger, farinsocker, HP sås, worchestercheirsauce
oregano, persilja

Skala och skär potatisen i 5 mm tjocka skivor, skär potatisen i  trekanter. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av väl. Råstek i olja och smör. När potatisen är klar stjälp upp den på ett fat. Skär löken i ”båtar” och skär så det blir trekanter. Stek löken långsamt i olja och smör så att den blir mjuk och söt. Skiva lammsteken och skär i trekanter. Stjälp upp löken på fatet och bryn lammköttet kort i en rymlig pannan. Stjälp ned lök och potatis, krydda med vinäger några nypor socker, HP sås och worchestercheirsauce. Smaka av med salt, strö hackad oregano och rymligt med persilja.

Per och Sofia Gustafson, Maria Söderström Moderna Museet, Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".