Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Moderna Museet, Stockholm - Beuf sallad

Publicerat onsdag 31 mars 2004 kl 16.25

I Meny vecka 14 2004

400 g skivad rostbiff
1 rödlök
12 små färskpotatisar
½ dl dijonsenaps vinägrett
200 g harícots vertes
1 dl oliver
2 tomater

Strimla rostbiffen. Dela potatisen, blanchera haricots vertes. Skiva löken tunt och lägg i en rymlig bunke. Vänd ned dijonvinägretten och vänd ned potatisen. Vänd ned haricots vertes, oliver och tärnade tomater i bunken. Vänd runt och krydda med salt och svartpeppar från kvarnen, vänd allra sist ned rostbiffen. Bottna ett rymligt fat med plockad romansallad och lägg upp rostbiffssalladen. Servera med ett gott bröd på buffén eller som en god och mättande lunchrätt.

Per och Sofia Gustafson, Maria Söderström Moderna Museet, Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".