Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ättiksströmming

Publicerat torsdag 1 april 2004 kl 15.20

Meny v 14, 2004

4 port

600 g strömming stekt
flundror, fyllda med
dill och persilja

Ättikslag:

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
5-6 kryddpepparkorn
1 gul lök, skivad
1 morot

Koka ättika, socker och vatten med kryddorna några minuter. Lägg i grönsakerna när lagen är ljummen. Slå lagen över de nystekta strömmingsflundrorna medan de fortfarande är varma. Låt stå kallt till nästa dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".