Moderna Museet, Stockholm - Lamm Lyonnaise

I Meny vecka 14 2004

10 stora potatisar
500 g tillagad lammstek, gärna s.k. rester
2 gula lökar
vinäger, farinsocker, HP sås, worchestercheirsauce
oregano, persilja

Skala och skär potatisen i 5 mm tjocka skivor, skär potatisen i trekanter. Skölj potatisen i kallt vatten och låt den rinna av väl. Råstek i olja och smör. När potatisen är klar stjälp upp den på ett fat. Skär löken i ”båtar” och skär så det blir trekanter. Stek löken långsamt i olja och smör så att den blir mjuk och söt. Skiva lammsteken och skär i trekanter. Stjälp upp löken på fatet och bryn lammköttet kort i en rymlig pannan. Stjälp ned lök och potatis, krydda med vinäger några nypor socker, HP sås och worchestercheirsauce. Smaka av med salt, strö hackad oregano och rymligt med persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".