Moderna Museet, Stockholm - Beufsallad

I Meny vecka 14 2004

400 g skivad rostbiff
1 rödlök
12 små färskpotatisar
½ dl dijonsenaps vinägrett
200 g harícots vertes
1 dl oliver
2 tomater

Strimla rostbiffen. Dela potatisen, blanchera haricots vertes. Skiva löken tunt och lägg i en rymlig bunke. Vänd ned dijonvinägretten och vänd ned potatisen. Vänd ned haricots vertes, oliver och tärnade tomater i bunken. Vänd runt och krydda med salt och svartpeppar från kvarnen, vänd allra sist ned rostbiffen. Bottna ett rymligt fat med plockad romansallad och lägg upp rostbiffssalladen. Servera med ett gott bröd på buffén eller som en god och mättande lunchrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".