Moderna Museet, Stockholm - Rabarberjelly med lätt kanelmousse

I Meny vecka 14 2004

4 port

Kanelmousse:
2 blad gelantin
1½ dl mjölk
3 bitar kanelstång
½ vaniljstång
12 g maizenamjöl
15 g socker
60 g äggula (ca 3)
60 g socker
60 g äggvita

Blötlägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten. Koka upp mjölken med maizena och delad vaniljstång, låt koka upp. Vispa samman äggulor och socker. Slå den kokande mjölken över, tag tillbaks till plattan och rör med en träslev tills vaniljkrämen tjocknar. Krama ur gelantinbladen och rör ned dom i vaniljkrämen. Sila krämen genom en fin maskig sil, täck med plastfilm. Vispa upp äggvitan till styv maräng. Vänd samman. Fyll upp i formar och ställ kallt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".