Moderna Museet, Stockholm - Rabarbergele

I Meny vecka 14 2004

4 port
500 g rabarber
1 ask jordgubbar
socker
4 dl vitt vin
1 bit apelsinskal (1x4cm)
1 kanelstång
gelatinblad

Tvätta rabarberna och skär hälften i grova bitar. Noppa jordgubbarna och lägg gubbar och rabarber i en gryta. Slå på vitt vin och socker, låt koka upp långsamt. Lägg i kryddor och småputtra i 10 min, sila igenom en chinoise. Skala (om nödvändigt) resterande rabarber och skär i diagonala julienne. Lägg ned i soppan och låt bli mjuka, smaka av med socker. Smält ned blötlagda gelantinblad i rabarberlagen (räkna 2 blad per 3 dl vätska). Fyll upp till 1/3 del i glas, ställ kallt, fyll upp med mousse och låt stelna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".