Moderna Museet, Stockholm - Ugnsbakade rabarber med muscovado socker

I Meny vecka 14 2004

4 port
800 g rabarber
½ dl muscovadosocker
1 vaniljstång
1 msk smör
1 dl havregryn
2 msk vetemjöl
25 g smör
2 msk strösocker
1 msk sirap
ev. digestiv

Sätt ugnen på 200°. Skär rabarbern i lätt diagonala stavar. Lägg i en ugnsfast form. Strö över socker och gröp ur vaniljstången och rör samman med smöret. Klicka små klickar av smöret över rabarbern och sätt in formen i 10 minuter, eller tills att frukten har fått färg och ser bakad ut. Det är gott att strö lite kanel eller kardemumma över rabarbern. Servera den varma frukten med vaniljglass eller en klick kall matlagningsyoghurt. Smula samman havregryn, vetemjöl, smör, socker, sirap till en grynig massa. Rosta i ugnen eller stekpanna tills det blir torrt och klumpigt. Det är även gott att blanda ned digestiv, nötter, torkad frukt, eller choklad när det har svalnat. Smula över rabarberna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".