Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Moderna Museet, Stockholm - Ugnsbakade rabarber med muscovado socker

Publicerat torsdag 8 april 2004 kl 13.28

I Meny vecka 14 2004

4 port
800 g rabarber
½ dl muscovadosocker
1 vaniljstång
1 msk smör
1 dl havregryn
2 msk vetemjöl
25 g smör
2 msk strösocker
1 msk sirap
ev. digestiv

Sätt ugnen på 200°. Skär rabarbern i lätt diagonala stavar. Lägg i en ugnsfast form. Strö över socker och gröp ur vaniljstången och rör samman med smöret. Klicka små klickar av smöret över rabarbern och sätt in formen i 10 minuter, eller tills att frukten har fått färg och ser bakad ut. Det är gott att strö lite kanel eller kardemumma över rabarbern. Servera den varma frukten med vaniljglass eller en klick kall matlagningsyoghurt. Smula samman havregryn, vetemjöl, smör, socker, sirap till en grynig massa. Rosta i ugnen eller stekpanna tills det blir torrt och klumpigt. Det är även gott att blanda ned digestiv, nötter, torkad frukt, eller choklad när det har svalnat. Smula över rabarberna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".