Choklad-doppad marshmallows

I Meny vecka 14 2004

450 g strösocker
1 msk glykos
2 dl vatten
25 g gelatinpulver
2 äggvitor
200 g mörk choklad

Koka strösocker, glykos och vatten till 127°. Lös upp gelatinpulvret enligt anvisning på paketet. Rör ut gelatinet i sockerlagen. Vispa vitorna till skum och tillsätt sockerlagen i en jämn stråle. Vispa ca 10 minuter. Pudra rikligt med florsocker på en bricka och klicka ut massan, tryck ut till ca 2 cm tjocklek. Ställ att stelna över natten, skär med kniv i kuber, det kan vara bra att pudra kniven med florsocker om den gärna fastnar i. Pudra florsocker över bitarna. Smält chokladen och doppa halva marshmallowbiten i chokladen och lägg på smörpapper att stelna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".