16 september 2010

Smaka på helt nya varianter av räkor

Nu blir det spanskt! Tapas är enkla små goda rätter och tanken är att man ska vara många som äter länge och smakar på många olika saker.
Vill du laga bara en rätt så kanske köttbullar eller räkor - i helt nya varianter - passar dig? 

Har du lagat någon av Javiers rätter? Skriv vad du tyckte så hjälper du andra Meny-lyssnare!

Javier Gonzalez Amador

Arbetar: På Luna Café som kock, sommelier, hovmästare m.m. samt driver The Old House Inn.

Varför kock: Jag fick alltid vara med min mormor och laga mat när jag var liten och bodde i en liten by i södra Spanien.

Första matminnet: Alcaciles: Vilda kronärtskockor som man kokar med lagerblad och citron.

Inspireras av: Farmor, hon var den sämsta kock som fanns, så min målsättning var att laga bättre mat än vad vi var tvungna att äta...=)

Finns inte i kylskåpet: Färdig mat i förpackning.

Topp tre vardagsrecept: Pasta med tomatsås, ruccola & parmesan. En god köttbit med egen plockad svamp som man fräser med lite grädde. Sparrisomelettt med grön sparris från vår trädgård.

Anette Gonzalez Amador

Arbetar: På Luna Café i Lysekil med drift och reklam, menyer m.m. samt driver, står i baren och hovar på The Old House Inn i Lysekil.

Varför kock: Jag lagar inte så mycket mat, jag har ju en väldigt duktig kock till man så jag behöver inte. Men lagar jag mat kan det bli allt från mormors kalvstek till excets chicken thai =)

Första matminnet: Mormor och mammas kalvstek med sparris och gräddsås som ostgratineras i ugn.

Inspireras av: Jamie Oliver, plain kitchen, samt samlar gärna recept från vänner och besökta restauranger. Fick ett underbart enkelt recept av en kock nu när jag var på Rhodos. Det var massor av ruccolasallad, ringlad olivolja, vit balsamicovinäger, lite pressad citron, flagad parmesan. Fantastiskt gott och hur enkelt som helst.

Finns inte i kylskåpet: Färdig mat i förpackning.

Topp tre vardagsrecept: Javiers sparrisomelett som är helt suverän. Chicken Thai. Grönpepparkyckling med jasminris.