Gambas Pil Pil - jätteräkor med salsa verde

Med Javier Gonzalez Amador 16 september 2010

Salsa verde som vi har i den här rätten är en magisk sås som används i allt och även på brödet istället för smör. Jättegott!
På Luna Café räknar vi med 2-3 tapas per person för att man ska bli mätt. Alltså mellan 8-12 olika tapas till 4 personer.

1 tapas

De här behöver du:

10 st ekologiska jätteräkor (råa)
8 cl olivolja
2-3 piri piri peppar torkad
1 vitlöksklyfta
salt
1 msk salsa verde (se recept nedan)

Gör så här:
Hetta upp oljan. Lägg i vitlök. När den börjar få färg, lägg i piri-piri och sedan räkorna. Salta rejält. Fräs tills dom är genomstekta. Precis innan servering häller du på salsa verde. Servera direkt med vitt bröd.

Tänk på att hälla i så mycket olja att det blir vätska runt om räkorna. Det är den som är jättegod att doppa brödet i.

Salsa Verde

300 g persilja
ca 3 dl olivolja
5 vitlöksklyftor
2 nypor salt

Gör så här:
Skölj och ansa persiljan. Hacka persilja och vitlök i en matberedare. Häll i oljan. Mixa, gärna med mixerstav, konsistensen ska vara som en rinnande pesto ungefär. Salta. Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".