Tabbouleh med örtolja

Karin Franssons recept vecka 17, 2004

Bulgursallad:

2 dl bulgur
4 dl kraftig kött- eller hönsbuljong
1 limefrukt (saft och rivet skal)
1-2 rivna vitlöksklyftor
3 skållade och hackade tomater
3 dl hackad persilja (gärna bladpersilja)
3 msk hackad färsk mynta
2 msk fint skuren gräslök
½ finhackad gul eller röd lök
3 msk örtolja
salt och peppar samt lite malen spiskummin 

Koka upp köttbuljongen och tillsätt bulgurgrynen, koka på svag värme med lock på i ca 10 minuter, rör om någon gång. Dra av, låt svalna lite och blanda ihop med resten av ingredienserna. Limefrukt kan ersättas med citron, även lite vitvinsvinäger går bra att använda. Servera tabbouleh med nyskalade räkor eller på en buffé gärna med lite extra örtolja. Gott är det med lite smulad fetaost över. Blanda gärna i olika sorters örter som basilika, dragon, dill eller körvel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".